Veranda tilburg

Veranda afsluiten: 5 ideeën 

×
Ga terug naar het overzicht

U geniet waarschijnlijk enorm van de overkapping in uw tuin. Toch kan het zijn dat u er zich minder vaak bevindt dan gehoopt. Een open veranda is met slecht weer immers niet de fijnste plek om te zitten. Door de veranda afsluitbaar te maken worden wind, regen en kou tegengehouden door een afsluiting. Hierdoor kunt u het hele jaar door lekker behaaglijk en comfortabel buiten zitten. Wij delen graag verschillende ideeën voor het afsluiten van uw veranda. 

1. De veranda afsluiten met een zijspie 

Een zijspie is een zijwandje dat aan de bovenhoek van de overkapping wordt bevestigd. Dit wordt voornamelijk gedaan wanneer de overkapping al tegen een muur of erfafscheiding staat. Een onafgesloten hoekje kan namelijk aardig wat tocht doorlaten. Door een simpele zijspie te plaatsen, kan dit al verholpen worden. 

Veranda in tilburg

2. Uw veranda afsluiten met schuttingdelen 

Staat deze uw veranda vrij, dan kan een schuttingdeel de uitkomst bieden. Een schuttingdeel zorgt ervoor dat men onder de overkapping uit de wind zit. Het is simpelweg een solide constructie, die aan de zijkant van de overkapping wordt gezet. Deze is vaak een groot deel van de hoogte, of de volledige hoogte van de overkapping. Hoe hoger het schuttingdeel, des te minder overlast van wind en schuine regen. 

overkapping tuin hout

3. Een zonnescherm 

Verschillende soorten zeilen kunnen ook worden gebruikt om uw overkapping te dichten. Ondanks de naam, houden zonneschermen vooral bij vies weer wind en regen tegen. Als de zon schijnt kunt u deze dan weer fijn oprollen. Zonneschermen zijn vaak waterdicht en onderhoudsvriendelijk. 

4. Een veranda afsluiten met zijwanden 

U kunt er ook voor kiezen om de zijkanten van uw overkapping compleet te dichten. Hierdoor wordt de overkapping eigenlijk een serre. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste blijft u profiteren van fijn lichtinval. Als uw overkapping aan uw woning grenst, kunnen schuttingdelen lichtinval verminderen. Omdat een zijwand van kunststof of glas is gemaakt, gebeurt dit bij deze oplossing niet. Ook zorgt de complete afsluiting ervoor dat u praktisch niet buiten zit. U heeft dan geen last van de kou. 

Overkapping op maat hout

5. Schuifwanden 

Het voordeel van schuifwanden tegenover zijwanden, is de mogelijkheid tot openen. Glazen schuifwanden kunnen namelijk fijn geopend en gesloten worden. Zo kunt u deze in de zomer lekker open zetten om wat frisse lucht binnen te laten. En in de winter laat u ze dicht. Bovendien kunt u de ruimte naar wens decoreren. Zo wordt er eigenlijk een nieuwe kamer gecreëerd! 

Veranda aan huis laten bouwen

Conclusie 

Hoe u uw veranda wilt afsluiten, hangt compleet af van uw wensen. Wilt u echt buiten blijven zitten, maar enkel wat van de tocht tegenhouden? Dan kan een zijspie, schuttingdeel of zonnescherm al voldoen. Wilt u de ruimte compleet afsluiten, en een nieuwe (leef)ruimte aan uw woning toevoegen? Ga dan voor zijwanden of schuifwanden. U kunt er ook altijd voor kiezen om uit te bouwen wanneer de ervaring bevalt. Bij Pre Wood Outdoor helpen wij u  graag met een advies op maat.

Lees onze laatste blogs:

Ga terug naar het overzicht
Offerte aanvragen