Veranda tilburg

Hoe onderhoud je een aluminium veranda?  

×
Ga terug naar het overzicht

Een aluminium veranda is een duurzame en stijlvolle keuze die de overkapte ruimte in uw tuin aanzienlijk vergroot. Het biedt niet alleen bescherming tegen diverse weersomstandigheden, maar verbetert de uitstraling van uw woning nog verder. Om alles uit de levensduur van uw terrasoverkapping te halen en de glans van het aluminium te behouden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Wij van Pre Wood Outdoor nemen u in deze blog mee door de belangrijkste stappen om uw veranda in topconditie te houden. 

onderhoud-aluminium-overkapping

Waarom je aluminium veranda onderhouden?  

Uw aluminium overkapping op maat onderhouden gaat verder dan alleen schoonheid behouden; het is ook een kwestie van duurzaamheid en behoud van waarde voor uw tuin. Aluminium is van nature een onderhoudsvriendelijk materiaal, maar staande elementen kunnen zonder de juiste zorg gaan verweren. Aanslag van regen, stof en algengroei kunnen de coating aantasten, waardoor de levensduur verkort kan worden. Een schoonmaakbeurt op zijn tijd voorkomt dit en houdt uw veranda in de beste staat.  

Hoe maak je een aluminium terrasoverkapping schoon?

Het schoonmaakproces begint bij het eenvoudig verwijderen van bladeren en ander los vuil dat zich op en rond uw overkapping heeft verzameld. Gebruik lauw water gemengd met een zachte, neutrale zeep om de aluminium oppervlakken zachtjes te reinigen. Hard schrobben is niet nodig en kan zelfs schade veroorzaken. Daarom volstaat een zachte doek of spons. Na het reinigen is het belangrijk om de overkapping grondig af te spoelen met schoon water om zeepresten en vuil volledig te verwijderen. .  

aluminium-overkapping-onderhoud

Probeer hardnekkige vlekken snel en goed aan te pakken

Voor het aanpakken van meer hardnekkige vlekken, zoals vogeluitwerpselen of boomhars, is het soms nodig om een gespecialiseerde reiniger te gebruiken. Deze producten zijn ontworpen om vuil effectief te verwijderen zonder het oppervlak te beschadigen. Het is cruciaal om na het gebruik van deze reinigers de veranda grondig na te spoelen om te voorkomen dat chemische overblijfselen op termijn de aluminium veranda kunnen aantasten. 

aluminium-onderhoud

Regelmatig onderhoud is de sleutel tot een mooie aluminium overkapping  

Een constante onderhoudsroutine is de sleutel tot het behoud van uw aluminium overkapping. Noteer wanneer het tijd is voor een grondige inspectie en schoonmaak. In de ideale situatie is dit twee keer per jaar: in het voorjaar en in het najaar. Vergeet niet om alle bewegende delen zoals deuren, glazen schuifdeuren en ramen in uw routine op te nemen. Scharnieren en sloten functioneren het best als ze schoon en gesmeerd zijn, wat ook de algehele werking van uw veranda ten goede komt. 

Uw aluminium veranda beschermen tegen de elementen 

Het effectief beschermen van uw aluminium veranda tegen de elementen gaat verder dan alleen regelmatig schoonmaken. Een periodieke behandeling met een UV-beschermende coating kan bijvoorbeeld helpen om verkleuring door de zon te voorkomen. Daarnaast kan het aanbrengen van een goede kwaliteit wax helpen om de veranda waterafstotend en bestand tegen vuil te maken.  

Heeft u nog vragen over het onderhouden van uw aluminium overkapping? Neem vooral contact op met Pre Wood Outdoor. Wij beantwoorden met alle plezier uw vragen! 

Lees onze laatste blogs:

Ga terug naar het overzicht
Offerte aanvragen