Veranda tilburg

De veranda schoonmaken: zo gaat u te werk 

×
Ga terug naar het overzicht

Een veranda is een ware aanwinst voor uw woning. Uw aangebouwde ruimte fungeert als woonruimte, maar ook als deel van uw tuin. Daarnaast heeft een veranda een verhogende werking op uw woningwaarde. U wilt natuurlijk zo lang mogelijk optimaal van uw veranda kunnen blijven genieten. Het is daarom zaak om uw veranda goed te onderhouden. Maar uw veranda schoonmaken, hoe doet u dat precies? In deze blog vertellen wij u meer. 

veranda schoonmaken golden wood

Woon- en weersomstandigheden 

Voordat u uw veranda liet plaatsen, heeft u vast en zeker nagedacht over het onderhoud. Diverse factoren spelen een rol tijdens het onderhouden van uw veranda. Woont u bijvoorbeeld aan het strand of in het bos? Dan kan het zijn dat u vaker uw veranda moet schoonmaken. Vooral de dakgoot kan snel verstopt raken, wanneer er veel blad in valt. Wanneer u in het bos woont, is het dan ook belangrijk uw goot vaker te checken. Ook weersomstandigheden spelen mee. In de herfst krijgt uw veranda door wind en regen veel te verduren. Maak er daarom een gewoonte van om af en toe uw veranda na te kijken. 

De overkapping van de veranda schoonmaken 

De overkapping van uw veranda schoonmaken klinkt als een aardige klus. In de praktijk valt het, met de juiste producten en hulpmiddelen, aardig mee. Heeft u een aluminium overkapping? Dan kan het frame eenvoudig worden schoongemaakt met een tuinslang. Vervolgens kunt u met een niet ontvettend zeepproduct en wat lauw water het aluminium afnemen. Uw houten overkapping maakt u schoon met mild schoonmaakmiddel. Denk hierbij aan een neutrale zeep of een sopje met azijn. Gebruik hiervoor geen harde spons: hout moet met zachtere producten behandeld worden. Hierdoor voorkomt u dat er stukjes hout afvallen.  

veranda schoonmaken goldenwood overkapping

Het glaswerk van de veranda schoonmaken 

Het dak van uw veranda schoonmaken vereist enige oplettendheid. Ga altijd veilig te werk als u het glazen dak op gaat. Lopen op het dak is niet verstandig: maak vooral gebruik van een ladder. Ook kunt u houten platen over de liggers leggen, zodat het gewicht wordt verdeeld. Als het droog is, kunt u eerst met een zachte bezem het losse vuil verwijderen. Vervolgens spoelt u het dak schoon met een tuinslang. Als laatste kunt u met een sopje, zeem en wisser te werk gaan.  

Hetzelfde trucje past u toe bij uw glazen schuifwanden. Een simpel sopje kan al voldoen om de raampartijen netjes te houden. Vergeet overigens niet om de ondergeleider en het railsysteem na te kijken.  

glazen veranda schoonmaken

Uw veranda zo goed als nieuw 

Uw veranda schoonmaken kan simpeler en sneller dan u misschien denkt. Werk met milde producten, en gebruik geen harde sponzen en bezems. Dan houdt u het materiaal zo goed als onbeschadigd. Regelmatig uw veranda schoonmaken betekent dat u langer van uw overkapping kunt genieten. Wij van Pre Wood Outdoor denken tijdens het plaatsen uiteraard graag mee en delen ons advies. 

Lees onze laatste blogs:

Ga terug naar het overzicht
Offerte aanvragen